Verkoop aan huis

Kaas verkoop aan huis

Dat is wat mijn man riep op een winterse dag in december. “Kaasventer , wat moet ik me daar bij voorstellen?” was mijn eerste uitspraak. Heel enthousiast vertelde hij zijn ideeën en langzaam werd ook ik enthousiast. Het was de moeite waard om daar eens dieper over na te gaan denken en eens te gaan kijken naar de mogelijkheden. Na vele gesprekken en onderzoeken moest het er van gaan komen.

Drie maanden later was het zover. We waren de trotse bezitters van een eigen kaasbus voorzien van ons eigen logo en gevuld met het basisassortiment. Met behulp van Verburg werden de eerste twee weken de wijken verkend. Aanbellen, uitleggen, folder afgeven en hopen dat je de week erna weer mocht terugkomen. Op verkoop hadden we de eerste weken nog niet gerekend maar de klanten waren zo enthousiast dat we zelfs op de eerste werkdag al aan het verkopen waren. Voor veel klanten was het een herkenning van vroeger, de specialist aan huis net zoals de melkboer, de groenteboer etc. Natuurlijk was het in de eerste weken soms zwaar. “Nee” moet er ook geïncasseerd worden. Maar na iedere” Ja” konden we ons weer opladen voor de volgende tien huizen.

Zes maanden later konden we spreken over een stabiele week. Een week met heel veel enthousiaste klanten die er iedere keer weer naar uitkijken als de kaasboer komt.   Vijf verschillende dagen in vijf verschillende wijken met ieder zijn eigen voor en nadeel. En dan is de dag ook nog eens verdeeld in verschillende doelgroepen, want ’s ochtends zijn er andere klanten thuis te bereiken dan ’s avonds en in de ene stad wonen er een ander soort mensen dan in de andere stad.

En in die zes maanden hebben we ook te maken gehad met vele andere voor- en nadelen zoals zon, regen, wind, kou, warmte, vakanties en feestdagen.

Geen dag, geen week en geen maand is hetzelfde. Ook voor mij niet. Want uiteindelijk is het de kaasboer die zijn gezicht laat zien, maar ook het thuisfront verzet veel werk achter de schermen. Kaasventer wordt je niet alleen. De hele familie draagt zijn steentje hieraan bij. Voor mij ligt de uitdaging in de administratie, de website, de inkoop, het assortiment, reclames, het ompakken etc. Dat ervaar ik al een uitdaging. Samen bouwen aan een zelfstandige onderneming met ieder zijn eigen kwaliteiten.

Wij hebben er nooit èèn seconde spijt van gehad en doen het nog steeds met heel veel plezier. Uiteraard was ons dit niet gelukt zonder de hulp bij de start van Verburg Kaas. Zij ondersteunen waar mogelijk maar uiteindelijk ben je een zelfstandige die er zelf een mooie, goedlopende onderneming van kan maken.

Met Vriendelijke Groet

P.Venter

 

Verburg Kaas

Is een kaasgroothandel plus met een uniek assortiment hollandse en buitenlandse kazen voor de ambulante kaasventers, marktverkopers en kaas en delicatessenwinkels. Bent U geinteresseerd in onze producten en diensten kunt u contact opnemen en vragen naar de mogelijkheden.

Contact

Engelandweg 1
2411 NS Bodegraven
T 0172 - 612 209
F 0172 - 611 546

Twitter